Leren met,

door elkaar

OR en helpende handen

De ouderraad

De ouderraad is geen officieel orgaan, dat bij wet is geregeld. Toch hebben de meeste scholen een ouderraad of activiteitencommissie. De ouderraad zet zich vooral in voor extra activiteiten op school buiten het onderwijs. Zo ondersteunen zij het team bij de organisatie van o.a. het Sinterklaasfeest, het kerstfeest, de feestelijke ouderavond en allerhande buitenschoolse activiteiten.

De penningmeester van de ouderraad beheert de financiën van de ouders van de kinderen, zoals het schoolfonds, het schoolreisgeld en de opbrengst uit de gehouden acties.   We hebben in de ouderraad voortdurend behoefte aan nieuwe leden. U kunt zich ook aanmelden als hulpouder bij één of meerdere activiteiten.

Op onze school bestaat de OR uit de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en een aantal leden. Bij de vergaderingen is in ieder geval één leerkracht en/of de directeur aanwezig.

U kunt meer lezen over de OR in onze schoolgids

Helpende Handen